Raons per les que el FCB no abandonarà la lliga


Els bancs, les pensions, la ciutadania de la UE… i ara la lliga! Continua l’estratègia propagandística de l’unionisme per intentar evitar a la desesperada que els partits favorables a l’autodeterminació de Catalunya obtinguin la majoria absoluta el proper 27S.

Sense entrar més en detalls polítics, vull esgrimir les raons per les que la lliga, contràriament al que diu, no està gens interessada en perdre un dels seus dos millors actius, el Barça:
  • Coopetència: de la mateixa matera que Cocacola i Pepsi es beneficien mútuament de le la coexistència perquè genera més demanda primària en la cola, el Barça i el Madrid no serien el mateix l’un sense l’altre. Mireu com se n’ha ressentit el Celtic arran del descens administratiu del Rangers els darrers anys. Podrien Barça i Madrid mantenir el nivell competitiu? Podrien captar als millors jugadors?
  • Econòmicament seria un gran problema:
    • La principal partida pressupostària d’ingressos dels clubs  (60% per la majoria d’equips, molt inferior en Barça o Madrid) és el contracte de TV. La lliga cobra actualment uns 800M€ sobre una facturació total de poc més de 2.000M€ (no disposem de la dada actual). Aquest any Telefónica paga 600M€ als que caldria sumar els drets internacionals. Sense el Barça, els ingressos per la lliga baixarien molt. La Premier League anglesa, la més popular del món, acaba de signar un contracte per que cobrarà 2.346M€ http://www.bbc.com/sport/0/football/31357409 (al canvi actual) per cadascuna de les següents 3 temporades.
    • Entrades. Els equips esperen els enfrontaments amb el Barça i el Madrid amb candeletes. No només els de 2aB a la copa, sinó els de primera divisió que fan el seu agost. Un Real Madrid Barça pot deixar 10 milions de recaptació, quan els seus ingressos abans d’impostos (RM) estàn pressupostats en 55M€ per la present temporada.
  • La lliga és una institució privada, de la mateixa manera que accepta a l’Andorra, no crec que fos del seu interès perdre al Barça i l’Espanyol, entre d’altres.
  • Ranking UEFA: el fet de perdre el Barça, que recordem ha guanyat 4 de les darreres 10 Champions, faria reduir dràsticament el coeficient general de la Lliga, que aquest any té fins a 5 equips per la victòria del Sevilla a la Europa League. Sense el Barça, amb un Madrid i Atlético menys competitius, s’hauria de veure si podrien colocar 4 equips o passarien a ser una lliga francesa o holandesa.

LFP

No parlem dels efectes que tindria l’independència en la selecció espanyola, que ha gaudit de 3 dels seus 4 grans títols (un mundial i dues eurocopes) gràcies a jugadors catalans com Xavi, Puyol, Piqué, Busquets, Cesc o Jordi Alba. Això sí que és un motiu de pes per la RFEF.

Un pensament sobre “Raons per les que el FCB no abandonarà la lliga

  1. Retroenllaç: 16 raons i no raons per l’independència de Catalunya | Pau Fernández

Què en penses?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s